Dahlmis kennel är en liten kennel, vilket innebär att vi endast har en ibland två kullar per år. Vi finns straxt utanför Gnesta i vackra Södermanland, där vi bor med våra två hemmavarande barn samt våra hundar. Hundarna bor inomhus med oss, vilket även valpkullarna gör. Vi har haft andra raser innan bla Bullmastiff samt Akita Inu. 
Vi har fött upp Beagle sedan 2010 och har numer även två Welsh Springer Spaniel tikar. Först in var Honda som nu har lämnat vår första welshkull som föddes i oktober 2017, där vi behöll Niva hemma.

Vi jagar aktivt med våra beaglar, och det är den främsta anledningen till valet av just rasen beagle. Vi önskade en drivande hund, som dessutom kunde hänga med på andra aktiviteter samt fungera ihop med våra barn. Egentligen var det vår blandis Bessie som gjorde att valet föll på beagle, då hon va beagle/hamilton.
När hon kom in i våra liv började vi känna att vi ville mer, vi ville kunna gå drevprov och ställa ut.
För oss har beaglen alla "strängar" på sin lyra. En otrolig mångsidig ras, kärvänlig, frisk och med en underbar mentalitet.
Vi sökte länge efter en valp och till slut fann vi Zingo, efter ytterligare en tid köptes Elsa in och hon samt Zingo fick år 2010 den kull som på många vis lagt grund för vårt avelsarbete.
För oss som uppfödare är mentaliteten och arbetsvilja de egenskaper vi sätter främst. Vi försöker även jobba med att behålla den typ vi värdesätter, alltså mer av engelsk typ.
Vi har sedan jobbat vidare att med i vårt tycke avla fram underbara familjehundar med kanonegenskaper i skog och mark.

Welshtiken Honda  kompletterar flocken på ett härligt sätt, med sin arbetsvilja och sin otroliga förmåga att vilja vara till lags i alla situationer. En otroligt vacker samt rolig ras att jobba med i alla lägen. Welsh Springer Spaniel jobbar ju på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid, men det gör det hela mer stimulerande.
Äntligen en hund som gillar att jobba i vatten, samt hålla sig i vår närhet under den tid hon får vara lös i skog och mark. Honda använder vi till eftersök på vildsvin, och vi hoppas den stötande delen ska komma igång på allvar. Hon har än så länge godkännt anlag i viltspår och vi har tankar på att gå vidare mot öppenklass.
Nu har vi fått vår första kull, den såg dagens ljus den 12 oktober 2017  och därigenomhar vi  "lagt grunden" till vår egna "linje" att jobba vidare på.
Stort tack till vår fantastiska uppfödare Mia Törnqvist som funnits i vått och torrt, samt underbara alla andra inom raserna som alltid ställer upp med sina enorma kunskaper.
Jaktintresset och intresset för framför allt drivande raser har medfört att Dagge (Michael) tagit steget och är sedan något år tillbaka DREVPROVSDOMARE. Jag, Mita håller på att jobba med för mig hitintills okända bitar vad det kommer till apportering både på land samt i vatten. I många fall har jag tur då Honda i de flesta fall jobbar på bra, målsättningen är att vi praktiskt ska kunna jobba med våra hundar. Både under jakt men även vid tex eftersök samt i olika sociala sammanhang.